tirsdag 13. juni 2017

Samba på Haga!

Tidlig på 90 tallet var Svima på barne-disko på Haga samfunnshus, han vagget rundt på dansegulvet som en pingvin og han var ikke alene, det var en hel flokk med pingviner. Det er ikke samba rytmer eller dans generelt som kjennetegner folk fra Haga. Sør europeere derimot er kjent for å ha rytme og stil, de danser og ler seg igjennom livet. Hvem har ikke vært på sydentur å blitt imponert over de blide, elegante sør Europeerne som gjør hva de kan for å underholde triste og bleike nordmenn. Heldigvis har verden blitt mindre og vi på Haga har vært heldige å fått et par innflyttere som har beriket både lokalsamfunnet og fotballlaget.  Sist men slett ikke minst, Jonay fra Spania, han fant oss via en kjenning.

Det hele startet for 15 år siden på en øy utenfor Spania. Loddet var på ferie der nede og satt å drakk rus-brus i baren. Etter 10-12 rus-brus ble den sindige nordlendingen noe beruset og som nordlendinger generelt ble han over middels yr. Da kommer det en kjekk ung spanjol inn med solbrun og veltrent kropp, Loddet blir helt satt ut og faller av stolen, den unge spanjolen løper bort og plukker han opp. "buenas tardes", Loddet smelter, det skulle bli starten på en ukes romanse som ingen av de noen sinne kom til å glemme. Men tiden gikk og tiden strakk ikke til for å holde kontakten, inntil det nylig ringte på døren i Vipeveien. Loddet tuslet mot døren med en pepsi max i hånda, han åpnet og der stod Tore på Sporet. Han hadde med seg Jonay som i flere år hadde forsøkt å finne ut hvor Loddet hadde tatt veien. Gjensynsgleden var stor og vennskapet blomstret opp igjen. Heldigvis for Haga er de uatskillelige, så Jonay har nå også begynt å spille fotball på Haga. Han er en solid midtbanespiller med ro, teft for mål og en stødig passningsfot , men dessverre lite defensive fiber i kroppen. Ikke ulikt et annet midtbaneanker på Haga. Vi kommer til å få mye glede av Jonay fremover og det tror jeg at Loddet får også.

Så tilbake til kampen. Mandag var det en gjeng fra Haga proppfulle av selvtillit som skulle ta imot Nittedal til kamp. Fasit siste to kampene var 2 seire og 1 inn sluppet mål, vi var nå klare for seier nummer 3!

Banen på Haga er strøken og før kampen var den nyklipt og nymerket. Det er fantastisk å ha en så flott bane å kunne spille fotball på. Perfekt! Takk til alle som bidrar her.

Odd som var langt nede for noen uker siden var nå på god vei oppover igjen, han sov på natta igjen og hadde med seg kake fra Fruen som vi skulle få hvis vi gjorde en god innsats. Taktikken var som alltid, gå hardt ut og kjempe til siste minutt.

Simen

Det har vært heftig diskutert blandt enkelte på laget om vi faktisk spiller i 4-5-1 eller 4-3-3, jeg har hele tiden satt oss opp i en 4-5-1, men mulig det er riktigere med en 4-3-3. Uansett når vi først begynner å spille, så varierer vi formasjon hvert 5 minutt, det er ikke lett å bli klok på Haga-gutta. Det var intet unntak på Mandag. Vi gikk hardt ut, men formasjonen forandret seg litt raskt. Etter noen minutter var midtbanen borte, de var ikke i midtsirkelen, utenom Loddet da, han er ikke utenfor. Svima forsøkte å få Loddet til å samle midtbanen igjen, men han bare gliste, trenger ikke hjelp! Svima var litt oppgitt, for selv om Loddet er god, er han ikke så god. Nittedal virket sterke i starten, men hovedgrunnen var at vi ikke var gode eller spilte som et lag. De fikk stå å slå ball og vi klarte ikke å holde stort i ballen. Uansett klarte de ikke å skape all verden, hele forsvarsfireren var med på notene fra starten av. Dale måtte forlate benken i dag grunnet mangel på forsvarspillere, det så ut som han trivdes på banen også, mulig det gir mersmak.

Stian var som vanlig litt sent ute til kamp og måtte ta de første minuttene på benken. Da han kom inn kom det en susende Stian takling etter få minutter, korrekt gult kort og nok en bot.

Så utover i omgangen satte spillet seg mer. Vi fikk orden på midtbanen og begynte å spille ball. Sebastian har ekstremt mye fotball i seg, men lever som en typisk unggutt. Før kampen hadde han sovet lit, spist litt og så sovet litt igjen, kanskje burde han sove litt mindre, for det tok tid før han våknet. Men plutselig som lyn fra klar himmel våknet han og da våknet han skikkelig! Det Sebastian leverte de siste 20 minuttene av første omgangen må være noe av det bedre som har blitt gjort på Haga stadion, publikum var i ekstase.

Først mottar han ballen fra Artur og setter den kontrollert i mål. 1-0 Så noen sekunder etterpå får han ballen igjen, med de fleste kroppsdeler involvert fintet han ut 2 Nittedal spillere på et område like stort som en telefonkiosk (ikke at han har sett det noen gang), så setter han inn et rykk og spiller igjennom Håkon som setter ballen nydelig i mål! 2-0. Han fortsetter å briljere og gang på gang kommer han seg rundt og skaper farlige situasjoner eller død baller. Nittedal spillerne er svimle og slitne og må ty til ulovligheter for å stoppe Haga-gutta. Haga får frispark på 20 meter. Steinar stiller seg opp for å kline ballen i krysset, men han lurer Nittedal spillerne å spiller ut til Loddet. Loddet kommer ned til dødlinja og slår inn. Det som skjer nå er det fortsatt ingen som tror på Haga, at ikke kampen ble filmet er synd og skam. Inne i feltet ligger Svima å lurer, ballen får en litt lei bue da den går via en Nittedalspiller. Svima kaster seg rundt og med et herlig brassespark fyker ballen videre mot mål. Før ballen krysser mål linja kaster Håkon seg frem og får en tå på den, men uansett tidenes assist på Haga stadion.

Dommeren blåser til pause og Haga-gutta har virkelig gitt de fremmøtte noe å juble for. Odd er også meget godt fornøyd, men fattet, det er lenge igjen!

En kan forstå bekymringen til Odd, det har ikke alltid vært like greit å se på Haga de siste 45 minuttene, det diskuterte vi litt i forrige bloggen, men nå er det bedring. På Haga snakker de nå om tiden før og etter Svima, for nå holder gutta 90 minutter.

Vi startet ikke like dårlig som i 1. omgang, men kampen roet seg litt igjen de første minuttene av andre omgang. Haga-gutta var fornøyd og Odd kunne bytte litt ut og inn som han ville for å spare krefter til det siste kvarteret. Flere spillere fikk prøve seg å var fornøyd med det. Party svensken vår var også tilbake og i godt humør.

Jonay fikk også sjansen til å spille seg i form, samtidig som han var med på å holde humøret oppe på benken, mye gladgutter for Haga for tiden.

Svima hadde lyst til å putte et mål, men stanga hindret han i målet denne gangen.

Kampen var morsom nå, Haga skapte noe og Nittedal skapte litt. Odin ble ikke stilt på de største prøvene, men når han ble det, så var han på alerten og reddet det som kom.

Så kom det siste kvarteret, Odd svettet på sidelinjen, Linjemann Richard var på alerten, det var nå vi fikk svaret på om Haga virkelig kunne friskmelde seg.

75 minutter spilt og hva skjer? Jo Haga eksploderer igjen. Som i første har vi en forrykende avslutning på omgangen.

Jonay spiller først igjennom Håkon som setter ballen i mål.

Et minutt etterpå får Steinar Hofsrud "the one and only" ballen og kliner til fra nærmere 30 meter, rett i krysset det er nå 5-0 til Haga.

Så minuttet etterpå er det Artur som er servitør og Håkon lobber inn sitt 3. mål for dagen! 6-0

Nittedal spillerne skjønner ikke hva som traff dem, det bare smalt! Nå er det bare for Haga å konsentrere seg om å holde nullen siste 13 minuttene, ingen problem sier radarparet bakerst.

Nittedal skaper lite og det som blir skapt blir tatt hånd om av forsvar, midtbane og keeper. Vi har fullstendig kontroll.

Så etter 90 minutter fullfører Håkon 5. tricken sin. Victor spiller inn til Håkon setter ballen i mål igjen! For en kamp av Haga-gutta og for en kamp av de fleste på laget!

Håkon er dagens mann sammen med Sebastian. 5. Mål.

Vi takker de fremmøtte for kampen. Det var samba fotball på høyeste nivå.

Nok en gang kunne vi slippe jubelen løs i garderoben og kose oss med NYDELIG sjokoladekake!