torsdag 1. juni 2017

For en kveld på Haga stadion!

Onsdag kveld var Haga-gutta igjen klare for å vise hva som bor i dem. Rælingen 2 som lå på 3. plass før kampen mot Haga, gjestet vakre Haga stadion.  Været var tidligere på dagen mildt sagt dårlig og når Svima på vei hjem fra jobb hørte tordnet komme og så lynet slå ned bare noen meter unna vurderte han lenge å melde avbud, Svima har dårlig erfaring med lyn fra tidligere. Heldigvis snudde været og solen kom frem, det førte til en perfekt gressmatte for Haga-gutta å briljere på.

Det var en spesiell stemning i garderoben før kampen. Gutta har slitt i starten av sesongen ved å slippe inn utrolig mye mål på slutten. Aktivitetsleder Vinje har tatt flere grep for å forbedre den dårlige trenden, men lite har fungert så langt. Forrige kamp hentet han tilbake Svima fra pensjons tilværelsen for å få litt mer galskap inn, det gav ingen rask boost ihvertfall.

Før kampen hadde Vinje laget en oversikt over når Haga og motstanderen scoret. Fasiten er skremmende:

Før pause:
12- 9

Etter pause:
10-27

Siste fem har vi sluppet inn 9 mål!!

Vinje hadde nok en gang gått i tenkeboksen. Hva skal en finne på nå!

Det han har sett fra sidelinjen er at viktige spillere ikke klarer å spille 90 minutter, en av de er Loddet. Loddet er den offensive hjernen til Haga, han har i flere år nå ligget som et anker på midten å spredt baller rundt til de andre offensive spillerne. Utfordringen er at Loddet er ikke lenger 25 år, han er ikke lenger 35 heller, han har blitt gammel og håret og kondisjonen blir kortere og kortere. Aktivitetsleder Vinjes plan denne gangen var som tidligere, gå ut hardt, få et par mål, så ta ut Loddet så han kan få hvile litt. Loddet var litt skeptisk, men er du sjef så er du sjef, så Loddet måtte bare akseptere. Erik derimot var sjokkert, bytte ut Loddet!

Ellers var det ikke mye nytt fra Vinje, det er det samme gamle, som i teorien skal fungere. Gå tøft ut, spille trygt bakfra og vinne kampen. Det som var nytt var at Vinje hadde en god magefølelse, vi kommer til å vinne i dag var beskjeden. Kanskje har vi en ny snåsamann fra Haga?

Troppen var stor til kampen, det er positivt.

Carlos

Rælingen kom til Haga stadion med 13 unggutter og en pensjonist (keeperen). De virket motivert for kamp og hadde en innviklet oppvarming som ikke hadde fungert på Haga. Det var kjegler satt i system og trenere som stod å slo baller inn, rett og slett imponerende. Heldigvis er det ikke oppvarmingen som vinner kamper.

Kampen var i gang. Haga gikk rett i strupen på Rælingen for å sette seg i respekt. Det var ikke samme trøkket som mot Bøn sist, men vi skapte noen farlige sjanser. Loddet styrte som vanlig midtbanen med stødig fot og ung gutta løp.

Rælingen var heller ikke ufarlig og når du har 10 unggutter som løper må en ta sine forholdsregler. Midtstopperne til Haga er godt voksne mannfolk som er fysisk overlegne, men mangler kanskje litt på hurtighet. Det ble tatt ut litt ekstra rom i perioder for å kontrollere bevegelige Rælingen spillere. Vi merket fort at fysikken var ikke noe vi kunne spille på, Rælingen spillerne hadde fallesyken og dommern var som normalt.

Før i tiden var det hjemmelaget som skaffet dommer, usikker på hvordan det er nå, men stort sett hver hjemmekamp har vi samme dommer. Det er en utrolig trivelig kar som slett ikke er noen dårlig dommer, men han dømmer alltid konsekvent litt i favør av bortelaget. Fryktelig irriterende for Svima som måtte åpne kjeften sin en eneste gang, da ble det gult kort. Hva han har imot Svima er jeg usikker på, men med så mye piss som ble sagt før og etter av både Haga, Rælingen og benken til Rælingen føltes det ufortjent. Så til bot ansvarlig på Haga, jeg ber dere sterkt vurdere hele situasjonen og vurdere strafferabatt.

Kampen bølget frem og tilbake. Haga slo mye langt ut på kantene våre som var farlig frempå flere ganger. Rælingen spilte mer ball igjennom midten. Før hver eneste kamp presiserer Odd at han ønsker at vi spiller trygt når vi har ballen på egen halvdel, ingen dumme pasninger. Hver kamp spiller vi bort ballen og får kontring imot, der er vi dårlige! Rælingen får omgangens største sjanse og etter en feil kommer de alene med Odin. Odin står som en panter i mål og redder ballen mesterlig.

Så mye flere detaljer husker ikke Svima fra første omgang, det ble tungt. Det siste han husker var at han spurte hvor lenge det var spilt, 30 minutter fikk han som svar, da var han egentlig ferdig. Men pause ble det til slutt 0-0.

Odd var fornøyd. Det var mye bra. Nå var det bare å kjempe videre. Benken var også full av gode fotballspillere, så det gjorde at Odd kunne bytte litt.

Legenden med utallige kamper for Haga: Einar Jurs, var også til stede for å se på de unge lovende. Var mye positivt så langt mente han. Dale var mer skeptisk.

2. omgang, den verste omgangen, den omgangen vi taper kamper var i gang. Vi får en ok start, vi spiller ball og er fullt på høyde med Ræligens unggutter.

Sakte men sikkert sklir kampen over i favør av Rælingen, de er kvikkere og spiller mer ball. Vi begynner å slurve mer og løper ikke nok. Det blir en del feilpasninger og mye lange klareringer fra bakre firer. Du kan nesten høre at pulsen til Odd går fortere og fortere ettersom kamp uret nærmer seg siste 15. Desperat bytter han ut og inn spillere for å forsøke å ha friske bein tilgjengelig. Taktikken fungerer, vi henger med.

Så kommer det mange tror er avgjørelsen. En fot rapp Rælingen spiller kommer innenfor 16 meteren, tett fulgt av en god Kjella. Det er kroppskontakt og fra dommerens vinkel ser det ut som Kjella bruker hånda til å dytte bort Rælingen spilleren. Rælingen spilleren som ikke har stått på beina i en duell i kampen enda, faller naturlig nok nå også, Straffe! Straffen er forsåvidt ok den.

Odin er selvsikker i goalen, endelig skal han få muligheten til å bli den store helten. Kanskje han blir litt vell ivrig og går tidlig, uansett Rælingen spilleren setter ballen kontrollert i mål.

Nå er det en kritisk fase av kampen. Haga har vært gode, men blitt straffet. Svima prøver desperat å holde humøret oppe, vi må ikke falle sammen, det er lenge igjen! Spillerne ser ut til å respondere bra. Vi tupper ikke bare ballen bort til de, vi holder den litt i laget, får tilbake litt god følelsen.

Så etter 82 minutter får vi frispark. Haga sender opp det de har av hodespillere. Loddet står klar med sin følsomme høyrefot ca 30 meter fra målet. Han slår en perfekt pasning inn i feltet, Svima kommer stupende frem, men mangle på kamptrening gjør at han ikke treffer ballen rent og den flukter bare videre til Kjella på bakerste. Kjella ser det er kaos foran mål og tupper ballen hardt inn foran kassa. Ballen blir liggende 2 meter fra mål, der kommer Artur og setter ballen i mål! 1-1, vi har kommet tilbake i kampen! Utfordringen er bare den at vi har sluppet inn 9 mål siste 5 minuttene av kampene og nå gikk vi inn i de siste 5!

Positive meldinger ble forsøkt formidlet til medspillerne på banen. Gutta var gira, fått energi igjen, de responderte bra. Vi datt ikke sammen, Rælingen forsøkte å slå tilbake, men vi føltes ikke veldig truet. Det nærmet seg 90 minutter, 2 min tillegg sa dommeren. Skulle det holde inn?

5 meter for Haga, Svima hadde lyst på seier og ropte febrilsk på midten. Nå putter vi en, dette tar vi! Ballen blir slått opp, vi vinner noen dueller og ballen havner hos Lasse. Unge lovende Vinje slår igjennom Håkon som kommer alene med keeper. Keeperen redder! Returen krangler han med seg og slår mot mål, blir blokkert av en Rælingen spiller, men Håkon gir seg ikke han krangler ballen over streken og Haga scorer! Haga er tilbake i føringen. Enorme gledesscener utspiller seg på banen, endelig, det snur.

Det er fortsatt 1 min igjen av tilleggs tiden og dommeren ønsker å legge til litt ekstra for feiringen, Haga må stå imot. Rælingen kjører frem det de har, Haga står godt imot. På ovetid av ovetiden får Rælingen en corner, men som ellers i kampen har Haga stålkontroll på død ballene imot. Kampen blåses av! Haga har vunnet en fotballkamp igjen.

De 6 ikke betalende tilskuerne jubler ikke hemningsløst, men de blir takket for innsatsen. Spillerne derimot er strålende fornøyd.

I garderoben grenser det over til galskap, flere av spillerne er relativt rolige og beskjedne, det er ikke Svima. Det var så sykt deilig å vinne en fotballkamp igjen, nå går det bare en vei, det er oppover!