tirsdag 23. august 2016

Litt for lang dag og litt for lang kamp.

Oje.. Ojeee.. Ojeeeeee skrikes det, det gryntes fra senga i ett roms huset til Svima, grunnet oppussing har 250 m2 blitt til 15 for en periode. Svima strekker seg etter telefonen, er det morran alt? 01.30!! Svima later som han sover for å se om det går over, men det hjelper lite. Ojeeeeeeeeeee.. lyder det fra barnesenga igjen. Ungen har blitt såpass stor nå, så hun skjønner mer og mer. Etter en prat med mora virker det som hun har fått vite noe som Svima ikke visste, men som han har hatt mistanker om, Svima er ikke faren. Siste ukene har Pappa blitt byttet ut med Oje. Jaja.. Kjærligheten er fortsatt like sterk og med tid vil hun sikkert kalle han Pappa igjen. 15 minutter, en tissepause og en flaske varm melk senere blir det rolig.

Svima skvetter opp igjen vekkerklokka ringer, 04.45, på tide å stå opp. Det er vedlikehold på noen servere som ikke kan røres på dagtid, så da må han ned å jobbe på umenneskelige tider. Kaffe! Kaffe er det viktigste på morgenkvisten og med en kopp deilig kaffe setter Svima igang med arbeidet. Etter en times tid og et par kaffe til er jobben ferdig og Svima kan reise på jobb. Heldig som har en jobb ihvertfall.. tenker Svima, kanskje jeg får penger nok til å få pusset opp resten av huset.

Tiden går og arbeidsdagen er til slutt over. Hjem å hente ungen i barnehagen og få laget noe middag. Etter middagen er det på med snekkerbuksa for å få montert noen MDF plater på soverommet. Det mangler bare et par nå, så er "the master bedroom" snart klart til å innvies. Platene smelles opp og passer perfekt, "skulle vært snekker" humrer Svima fornøyd.

Klokka nærmer seg 18.30 og på tide å reise til dagens store høydepunkt, fotballkamp på Kløfta, Haga's beste skal ut i krigen mot Kløfta 2. Uttrykket "ut i krigen" må en visst være forsiktig med i disse tider. Det er jo krig over alt og det er ikke alle som skjønner helt hvordan en kan si det om noe som skjer på en fotballbane. Ingen spoiler, men under kampen mot Kløfta var Svima litt små gira som vanlig og skriker ut til de som orket å løpe opp på en dødball, "Krig den ballen i mål nå!" En av våre nye landsmenn, hvis det er lov å si det, står rett ved siden av Svima. Han ser undrende bort og sier at det er vell ingen krig her.. Neida, Svima beroliger med at det bare er et uttrykk som vi ofte bruker i Norge, vi er et fredelig folk. Jeg er ikke helt sikker på at han trodde på meg, for han løp som en galning hele kampen.

Bakkedalen kunstgress var arena for dagens kamp. Svima reiser alene i dag, det er risikofylt å sende han på kamp alene med såpass liten kamptropp, men aktivitetsleder Vinje tok sjansen. Kanskje det var et forsøk på å få Svima til ikke å møte opp, etter den dårlige treningen sist, var ikke forventningene veldig høye til hva han kunne utrette på en fotballbane. Bakkedalen kunstgress har adresse Gamleveien 37. Svima er ikke dum, så han plotter inn adressen på GPS-en. Ingen treff! Han prøver å søke litt rundt i området og finner Bakkedalen barnehage, det får duge. Han plotter inn å kjører.

Kjøreturen går overraskende bra og han kommer frem til Bakkedalen på kløfta. Vell fremme ser han ikke noen bane sånn umiddelbart, men etter å ha snakket med noen fremmede får han vite retningen. Etter bare noen meter ser han banen nedi en dump, det var ingen perfekt parkering, men heller ikke så veldig langt å gå. Svima velger å gå i stede for å prøve å kjøre rundt for å finne parkering nærmere banen.

Etter litt trasking og klatring kommer han frem og entrer garderobe 5. Der sitter det flere unge lovende Haga-spillere og leiter etter pokemons.

22.08 er også bursdagen til Haga's store stjerne, Anders Estenstad. Årets spiller kommer inn i garderoben til stående applaus og bursdagssang. Bursdags ønske var seier, det skulle vi alle prøve på. Uansett kamputfall ble han lovet en gave i dusjen etter kampen og på Haga er det bare harde gaver!


Taktikken var som vanlig også ganske grei, viktig å holde det enkelt. Vi må kommunisere (om det som skjer på banen), være PÅ bak, og på midten. Offensivt var det litt mer spørsmålstegn. Bred, smal, brett, smal, mål.. Konklusjonen vi kom til var at det må være opp fra Svima (bred rygget) opp til loddet (han er ikke smal, men ligger smalt i banen), videre brett ut på vingen, inn smalt foran mål og bang i mål. Den taktikken kunne fungere den! 



Samtidig presiserte Odd at vi ikke skulle gå "all out attack" fra første minutt, Kløfta er kanskje det beste laget i 8. divisjon, så vi starter defensivt med et kompakt lag. 


Laget var følgende:

PK

Pål, Stian, Svima, Håvard

Loddet
Sander, Anders (C), Lasse, Sebastian

Preben

Benk (alle benyttet Thomas)
Wego
Sture Odin
Jens
Petter

Som noen legger merke til har Svima blitt vraket som kaptein. Grunne dårlig oppmøte på sen våren og i høst har Odd valgt å gi kapteinsbindet til Anders. Svima aksepterte beslutningen, "Anders har fått alt annet siden han kom, så det er helt greit at han får det også" var Svima sin kommentar. 

En halvtime før kampstart kommer dagens sprekeste. Sture Odin kommer drassende på en sykkel. "jasså" sa Svima, "sykla fra tog stasjonen"  "Nei, sykla fra Årnes" sier Sture da. Uff tenker Svima, hadde det vært meg hadde jeg ikke orket å løpe en meter i kampen. 

Kampen sparkes i gang og som ventet blir det tøft fra start. Kløfta har mange gode spillere og flere av de spiller på Kløfta 1 i fjerde divisjon, det merkes. Tempo er høyt og de er flinke til å bevege seg og finne rom. De kommer seg til 16 meteren støtt og stadig, men der møtes de av en Haga mur. Hele Haga laget kjemper som ville løver og holder de på en armlengdes avstand fra PK i målet. 

Det som slipper igjennom av skudd går enten høyt over eller blir reddet av en meget god PK i Haga målet. 

Haga skaper noe de også utover i omgangen og et par innlegg og skuddforsøk kunne med litt mer hell ført til Haga ledelse.

Omgangen blåses av, ikke et minutt for tidlig. Haga gutta trenger en hvil, 0-0 til pause. 

Odd er veldig fornøyd. Denne kampen står å vipper litt nå, det kan gå riktig så bra bare vi holder ut en omgang til. 



2. omgang starter og Kløfta fortsetter å kjøre på. Vi må vell være ærlige å innrømme at vi møtte et bedre lag, men for en innsats av Haga-gutta. Brune spillere kastet seg inn i dueller og blokkerte skudd som om det var den siste kampen de noensinne skulle spille. 

Noen ganger ble det litt vell tøft og Kløfta fikk frispark fra 19 meter ca 10 min ut i omgangen. PK stiller muren opp perfekt, men det hjelper lite. Et fantastisk slått frispark curler over muren og ned i hjørnet. 1-0 til kløfta. Haga gutta får en liten smell, surt å slippe inn et mål på frispark, men de var fokusert på å komme tilbake å ikke gi opp. 

Komme tilbake gjør vi. Like etterpå får Haga corner. En meget god corner blir slått bak i feltet på Pål, som har vært en bauta hele kampen, det er han nå også å kriger ballen inn i feltet. Etter litt klabb og babb havner ballen hos bursdagsbarnet Anders. Han klinker ballen opp i nettaket, 1-1.

Så sliter Haga litt igjen, vi begynner å bli slitne. Kampen varer for lenge og energien strekker ikke helt til. Hele laget har kjempet som spermceller hele kampen for å komme oss i mål, men en og en dabber vi av. 

1-2 kommer, så 1-3 frustrasjonen sprer seg i Haga laget og vi faller litt sammen. 1-4 og 1-5 kommer også før vi kommer litt til hektene igjen. Skjerpings gutter runger det utover banen og litt bedre blir det. 

De siste minuttene henger vi bedre med, vi tyner oss og tar ut de siste kreftene. Så helt på tampen får vi et trøstemål også. Loddet slår en lang ball opp i feltet. Svima som er målkåt som vanlig stusser ballen videre. Ingen er der for å ta andreballen, så Svima tar den jobben også. Kjemper til seg ballen og fyrer av en kanonkule mot lengste krysset. Ballen blir blokkert av en Kløfta spiller, men ballen havner i returrommet der Lasse har ladet kanonen siste 30 sekundene, PANG sier det og ballen suser i mål. 5-2 og Haga gutta får en liten positiv boost å ta med seg videre til neste kamp. 

Alt i alt var det en positiv kamp av Haga gjengen. Vi tapte mot et bedre lag, men vi var med i store deler av kampen. PK var kanon i mål. Forsvaret var stort sett strålende med Stian og Svima i storform igjen. Midtbanen gjorde så godt de kunne og Preben som debuterte på topp var farlig de gangene han fikk ballen. Det er bare å glede seg til Torsdag og Eidsvoll på hjemmebane! 

Husk også Haga 2 på Onsdag. Wego er klar for å putte flere mål der. 



Anders fikk bursdagsgaven sin og i tillegg tok han ansvar og kostet over garderoben etter oss. Han var veldig flink. Pål er en flink fotballspiller, men tar lite ansvar. 




Det har blitt mørkt ute. Svima håper virkelig han ikke har fått så mange fiender på Kløfta for det er langt å gå til bilen. Blir jeg overfalt og forsøkt voldtatt nå, så får jeg bare leke død tenker Svima, jeg orker ikke løpe. 



Svima kommer seg hel til bilen og vell hjemme igjen 22.45 er det bare å komme seg i seng å glede seg til at vekkerklokken skal ringe igjen. Det har vært en lang dag og kampen ble litt lang, kanskje gå over til 2 x30 min? Da hadde Haga vært seriemestere. 














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar