fredag 3. juni 2016

Det svinger på Haga.

Det svinger på Haga, både på banen og på tribunen. Utfordringen på banen er at det kan være ganske frustrerende til tider å svinge så veldig i prestasjon som Haga-gutta gjør. Forrige Torsdag tok Haga imot Serieleder Ull Kisa 4. Svima var borte, men på facebook fikk han fulgt med på resultatet. Kampen startet bra og Koret sendte Haga i ledelsen. Så kom Ull Kisa tilbake og snudde kampen. Koret gav seg ikke og han rakk å putte en til før pause. Det var en god omgang og Haga-gutta viste at de er på høyden med de beste lagene. Så kom andre omgang og ting raknet fullstendig. Haga-gutta slapp inn så mye mål at de kom ut av tellingen. Det var et kollektivt sammenbrudd som det nesten ikke finnes sidestykke til i Haga's lange histore. Det strides enda om sluttresutlatet, men det ble 8 eller 9-2 tap. Det er ikke poeng å henge seg opp i dritt, så bloggern hoppet glatt over denne kampen.

En uke senere var Haga gjengen igjen samlet på Haga stadion. Denne gangen var det Flisbyen 4 som var motstander. Aktivitetsleder Odd Vinje var heller ikke til stede under Ull Kisa kampen og var rett og slett forbannet før kampen. Det skal ikke være mulig å tape så mye, selv i 8. divisjon. Det var bare å glemme kampen, brette opp ermene og sloss for 3 poeng mot Flisbyen. Ermene ville nok vært brettet opp uansett, det var en varm dag på Haga stadion, veldig varm. Det gode været førte også til at mange av Haga's stolte supportere møtte opp. Dag Håvard hadde til og med tatt med seg fruen, det er et støkke av et kvinnfolk.

Taktikken var lik som forrige bortekamp. Det var høyt press og skaffe seg 1-0 tidlig, press så lenge kreftene holder og så legge seg litt lenger bakpå.

Sture Odin

Den største overraskelsen i lagoppstillingen var at Eirik var valgt som keeper. Han hadde ingen konkurranse, så valget var forsåvidt enkelt, PK var skadd. Eirik hadde stor tro på egne ferdigheter og hadde meldt seg som keeper på forhånd. Han skulle vise seg å bli ganske arbeidsledig, heldigvis. Men han så utrolig bra ut i grønn keeperdrakt.

Ellers er det verdt å merke seg at Stian og Svima er tilbake i midtforsvaret og at Remi og Anders da er flyttet opp på topp igjen. Hvis noen husker tilbake et par kamper var de mildt sagt forbannet over å måtte spille midtstoppere, nå skulle de vise hvordan det skulle gjøres på topp. P.S Svima var oppe kun fordi det var corner. Han holder seg bak og forblir bak den korte tiden det er igjen av karrieren, slapp av.

Så var kampen igang. Haga føyk ut i et forrykende tempo som planlagt, men det viste seg raskt at Flisbyen var bedre enn mange av de andre lagene. De ble ikke nevneverdig stresset og med en superhurtig spiss, virket presset litt mot sin hensikt. Haga slet med å skape noe særlig og Flisbyen var nærmest med noen ikke helt ufarlige kontringer.

Etterhvert satte kampen seg og Haga fikk spillet til å flyte litt bedre. Vi hadde rom på begge kantene og kom til et par brukbare innlegg. Som vanlig var dessverre kvaliteten i siste fasen av angrepet litt for dårlig, men det var tendenser.

Så etter et godt innlegg og en dårlig klarering havner ballen hos Loddet. Loddet er norgesmester i å prikke ballen inn i hjørnet og med sin fantastiske høyrefot la han ballen utagbart i mål. 1-0!

Haga får litt ekstra energi av målet og resten av omgangen er vi gode, men det var ingen sjanserik kamp i varmen. Varmen gikk også til hodet på enkelte av spillerne og dommeren utover i omgangen. Haga bryter ballen og Lasse tar med seg ballen fremover. Han spiller ballen forbi en Flisbyen spiller og blir sparket ned. Smellet høres helt til Aulifeltet, men dommeren mener Lasse filmer og drar opp gult kort for filming! Smellet var fra bakken mente han. Svima er kjent for å ikke være veldig glad i dommere og fikk et lite illebefinnende, rasende forsøkte han å kjøle ned dommeren litt, dommeren ble tilbudt et bad i Glomma, men han var ikke interessert.

P.S hvis noen lurer på hvorfor dommeren går i langbukse var det fordi han var allergisk mot mygg. Da er det kanskje like greit å holde seg unna Haga stadion de neste månedene.

Flisbyen fikk en gigantsjanse rett før pause. Et innlegg blir slått hardt inn foran mål, superkeeperreservespiller Eirik skriker Keeper og får en finger på ballen. Ballen skifter ikke mye retning, men det er nok til at Flisbyen kapteinen bommer/hopper over ballen. Der glapp det litt for Haga-gutta, men de slapp med skrekken.

Håvard rakk også å få sitt obligatoriske gule kort. Han danset "klinedans" med en Flisbyen spiller midt på egen balldel. Han må bare han..

1-0 til pause.

Odd har vell omtrent like mye til overs for dommere som Svima og han fulgte dommeren pent ned i Garderoben. Hva som ble sagt de imellom er uklart, men det ble ihvertfall noe bedre etter pause. Av egne erfaringer har jeg sett Odd småsint før og du står i rett da.

Pausen ble brukt til å drikke vann, drikke vann, pisse og vi ble enige om at dette skulle vi ta. Det var bare å kjøre på videre.

2. omgang var ikke spesielt fartsfylt den heller. Det var lite store sjanser, ihvertfall i starten av omgangen. Haga hadde god kontroll på Flisbyen spillerne. Mye av grunne til det var at Svima var tett oppi alle Flisbyen spillerne. Det kan rett å slett virke som lite sex hjelper i forsvarsarbeidet, Svima var steinkåt og det var kuk i ræv rett som det var. Nå blir det sexforbud for forsvarsfireren en uke før kamp .

Erik også var ekstremt god defensivt på banen utover i 2. omgang. Det var overraskende å se at han faktisk hadde defensive fiber i kroppen. Med scoringsteften han har hatt i det siste, er det ikke umulig at han blir plassert på backen neste kamp.

Remi og Anders på topp klarte ikke å skape så mye, fint lite faktisk. Selv med fysikken til Remi og Anders kom de til kort mot Flisbyens solide forsvarspillere.

Det var derfor heftige diskusjoner på Haga-benken. Hva skulle de gjøre for å få avgjort kampen? Kjella som fungerer som en slags rådgiver for klubben foreslo å sette Kjellhaug inn som spiss. Kjellhaug er kjælenavnet Kjella bruker på seg selv. Odd syntes det hørtes ut som en god ide å satte Erik opp på topp sammen med Kjella (kjellhaug).

Det skulle vise seg å være et genitrekk fra Odd. Det tok ikke mange minuttene før Kjella headet en ball mot mål. Der stod det en Flisbyen spiller og headet ballen i en fin bue over egen keeper og i mål, 2-0!

Så noen få minutter senere spiller Kjella fint til Sebastian som også har kommet innpå. Han får en enkel jobb med å sette ballen i mål. 3-0.

Nå er Flisbyen spillerne helt ferdige og bare surver utpå der, men Haga spillerne kjører på videre. Sture Odin har også kommet innpå og driller av mann etter mann etter mann før han blir taklet. Det er stort potensial der, som en ung Messi, men litt mer trening på passninger må til før han kan spille for Barca.

Så ikke lenge før slutt setter Kjella punktum på et fantastisk innhopp. Han setter ballen i mål selv og blir hyllet som en helt av de andre spillerne. Assist Lasse.

Kampen ender 4-0 og det tar av på banen og tribunen. Haga-gutta takker sine trofaste supportere for støtten.

I gledesrusen river Svima av seg skjorta og kaster den opp på tribunen. Det ser ekstremt kult ut på tv når fansen hiver seg over drakta for å få den, på Haga stadion så det ikke like kult ut. "Du får vaske skjorta de sjæl" var eneste kommentaren som kom. Kanskje på tide å jekke seg ned noen hakk Svima! Du er ikke Ronaldo.

Til slutt vil jeg takke Wego for mange flere gode bilder enn tidligere! Endelig tar du jobben seriøst, det er bare å legge opp, du har mer talent som supporterleder og fotograf .

Neste kamp er lokal/hat oppgjør mot Fu/vo 3 neste torsdag på Funnefoss. Vi håper alle møter opp for å støtte laget der!