torsdag 21. mai 2015

Knokkelkamp på Bøn stadion.

Det er langt til Bøn, veldig langt, men det var en revansjesugen gjeng fra Haga som fant veien på Mandag. Tapet mot Holter var fortjent, men å tape er aldri morsomt, så Bøn skulle knuses. Bøn hadde før oppgjøret 1 poeng, mens vi hadde 3, så det var en 6. poengs kamp som ikke kunne tapes, med tap ville vi vært i bunnstriden, med seier henger vi med i topp 3-4 ihvertfall.

Bøn sin hjemmebane ligger rett ved siden av den hjemmebanen til den am.fotball klubben Eidsvoll 1814, uten å røpe for mye tror jeg flere av spillerne hadde møtt opp på feil bane til feil type idrett.

Aleksander R
Richard Immers (motivator og hare på oppvarmingen)

El capitano - Tp var sikker i sin sak før kampen, denne skulle vinnes.

Etter at Robert ble utvist i forrige kamp var det en liten keeperkrise på Haga i noen timer, men i bakhånd har vi alltids super veteran og super keeper Gunnar Solli. Han satte ny Haga rekord med sine 52 år og 14 dager! Gratulerer!

Vi snakket om det før kampen, i 50 % av kampene i år har motstanderen fått mål direkte fra avspark, det skulle ikke få skje i dag. Vi kjempet fra første minutt og trøkket Bøn tilbake på banen, presset gav uttelling, en lang ball blir slått ut til Greeny, med millimeter presisjon slår han en perfekt ball mot bakerste stolpe, der venter Jørgen, som styrer ballen enkelt i mål. 1-0 til Haga etter 6 minutter.

Om det var målet som førte til at vi slappet av litt eller om det var drømmen om kebab som førte til at vi ble uoppmerksomme etter målet vites ikke, men like etter blir en ball slått i bakrom. Haga forsvareren er uheldig og sklir på det våte underlaget, noe som fører til relativt fri bane mot mål for Bøn spilleren. Alene med Kop setter han ballen kontant i mål. 1-1.

Vi henger litt med hue etter målet, men vi reiser oss raskt igjen. Vi fortsetter å spille god fotball og kommer til flere gode muligheter, men marginene er ikke helt på Haga sin side, til stor frustrasjon for de fremmøtte Haga-supporterne, med Willy i spissen.

Så kommer uttellingen, Jølle ni-kaster et innkast i bakrom mot TP. Remi forlenger ballen ved å sparke jord på den, før ballen havner hos Haga's Messi TP. Han tar enkelt imot ballen før han bredsider den kontrollert i mål! 2-1 til Haga og vi er høyt oppe igjen.

Men Haga er ikke gode på å lede, spillet dabber av etter målet nok en gang. Vi slipper Bøn inn i kampen og selv om de ikke var noen topplag, så hadde de enkeltspillere som var gode. En Bøn spiller får ballen og danser seg vei igjennom et passivt Haga lag. Forsvaret oppfatter faren for sent og støter ikke nok opp i Bøn spilleren som får avslutte relativt uhindret fra 20 meter. Ballen får en litt lei bane i lufta og sniker seg forbi Kopp i Haga målet. 2-2.

Resten av omgangen er ingen høydare av en fotballkamp, lite fin spill og mye stygt spill. En og samme Bøn spiller (trønder selvfølgelig) klarer faktisk å dytte ned, sparke ned og klapse til en Haga spiller i løpet av 45 minutters spill, det er ganske imponerende, dommeren som stort sett hadde plassert seg 60 m unna ballen fikk ikke med seg noe.

I pausen ble det som vanlig fokusert på å få til spillet vårt, ikke bli med på slåsskampen, men spille ball. Jursern og Thomas gjorde noen taktiske endringer og et par bytter for å få fart på sakene.

2. omgang startet som første, men målet manglet. Vi spilte ball og kom oss til sjanser, men vi var for lite effektive. Både Victor, TP og Morten hadde store sjanser, men fikk ikke ballen forbi Bøn keeperen. (det var ikke hans fortjeneste). Bøn hadde også noen halvsjanser, men skapte ikke all verden, bortsett fra død ball, der deres amerikanske leiesoldater på 2 m var farlige.

Det var ikke bare på død ball de viste seg å være farlige. Etter en takling fra Loddet fyrte den ene seg opp og det ble litt små ampert utpå banen. Loddet som er kjent for å være en rolig og behersket fyr måtte pushe og dytte litt for å komme seg unna. Begge kamphanene fikk gult kort, for Loddet sin del tror jeg han var glad for at det ikke var am.fotball de spilte, greit at Loddet er en kraftig type, men her hadde han fått juling. Heldigvis beskyter vi hverandre på Haga, så Svima står klar til å hoppe inn hvis det skulle utarte seg.

Kampen skal til å settes igang, men da kommer det noe på engelsk fra den andre amerikaneren, de fleste på Haga skjønner ikke stort, men Loddet og TP har høyere utdanning og får med seg at det er en trussel om juling etter kampen. Da starter tumultene igjen. Dommeren overser trusselen og konsentrer seg heller om å roe ned kamphanene.

Omsider er kampen igang igjen, men temperaturen på banen har ikke sunket noe særlig. Den ene taklingen etter den andre blir satt inn, de fleste reine, men nå har virkelige dommeren tenkt å bli kvitt noen spillere 5 gule til Haga og 3 til Bøn blir delt ut. Det er litt vanskelig å forstå linjen dommeren har lagt seg på i denne kampen, men Jursern og co på benken har nok med å ta av og på spillere for å gi de noen minutter å samle seg på.

10 minutter igjen, Loddet som har tatt seg en liten time out på sidelinjen har kommet inn igjen. Han slår et frispark hardt og presist inn i feltet, der ruver vår egen kjempe Remi å stanger inn 3-2 målet.

Jubelen står i taket på sidelinjen og på banen, nå ledet vi igjen og etter all driten Bøn har kommet med i løpet av kampen, skulle ikke denne ledelsen glippe nå.

Vi kjempet som ulver de siste 15 minuttene og holdt ledelsen helt inn. Det var en tung dag på jobben, men en utrolig deilig seier for Haga gjengen!

Det gikk også bra med Loddet, han ble ikke overfalt og drept på vei hjem fra Bøn.

Det har i det siste vist seg at det er vanskelig å få tid til å skrive blogg, inntektene er såpass lave at skriving må skje på sene kvelds/nattestimer for å få tid. Når en ser hva andre kan tjene på blogging, skal vi også forsøke oss med litt snikreklame, naken hud, pupper, dumme meninger og rompe. Ønsker du reklame si ifra og får vi til noe av det over bør vi kunne klatre litt på blogg topplisten.