mandag 16. mars 2015

Jevn kamp i vårsolen.

Lørdag formiddag var Haga-gutta igjen samlet for å spille treningskamp, Skogbygda var motstander denne gangen. De siste kampene har vært oppløftende og stemningen er god blant gutta. Stemningen ble ikke mindre da litt frafall på keeper fronten førte til at den evigunge Gunnar "Kopp" Solli måte børste støv av en gammel kropp og fotballskoene og komme på kamp. Gunnar er en gledesspreder, men samtidig en habil målmann, det skulle vise seg å bli avgjørende Lørdag.

Haga stilte et strekt lag også mot Skogbygda, Richard og Loddet er fortsatt skadet og Stian var borte, men utenom det var de fleste på beina ihvertfall. Om alle var like kampklare er uvisst, det var mye poser under øynene på spillerne i garderoben, Roggs hadde med egen kaffekopp, han rakk knapt komme seg ut av senga til kampstart.

Haga-gutta kosa seg i vårsolen under oppvarmingen:

Dagens dommer kjenner vi dessverre fra tidligere, så det kom ikke som noen overraskelse at han var forsinket til kampstart. Han var ihvertfall i godt humør da han dukket opp.

Da kampen omsider kom igang tror jeg spillerne hadde sovnet litt igjen. Det var veldig varierende kvalitet på det som ble levert på banen. Mye feilpasninger og spillet bølget frem og tilbake.

Haga var farlig frempå på et par cornere, men det ble ikke de helt store sjansene. Skogbygda viste også at de har kvaliteter på laget, så det ble en tett og jevn åpning på kampen.

Etter ca en halvtimes spill kom en meget aktiv Gaute på Skogbygda oppover siden, passerte vingen og høyre midtstopper før han la ballen inn foran mål. Der brukte kraftspissen til Skogbygda både kropp og teknikk til å vende bort Bodding før han plasserte ballen rolig i hjørnet, utagbart for Kopp. Bodding har kommet som et friskt pust inn i år og kan ikke lastes for at han har spist for lite kebab og pumpa for lite jern, det ble David mot Goliat (med forventet resultat).

Så blåste dommeren til pause.. eneste problemet var at vi bare hadde spilt 35 minutter. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på det, fortsatte vi 1. omgangen. Rett før pause etter litt rot inne i 16 meteren til Skogbygda, fikk Sondre ballen og satte ballen enkelt i mål. 1-1.

Supporterklubben var fornøyd med resultatet, men ikke med spillet.

Einar var ikke happy med duellspillet og presisjonen i første omgang. Det ble fokusert på at vi måtte oppi duellene.

Litt usikker på om alle fikk med seg meldingene som ble gitt i pausen, for etter pause gikk Skogbygda nesten rett i angrep og bare en glitrende Kopp reddet Haga fra å ligge under. Vi spilte fortsatt ikke bra og det ble veldig mye langpasninger og feilpasninger.

Vi våknet litt etter dette og duellspillet ble bedre. Noe av grunnen til det var at vi hadde sola i ryggen og faktisk kunne se ballen når den kom høyt fra Skogbygda.

Bodding ofret seg gang på gang og fikk seg en real smell, men like blid! Det er rette holdningen.

Så etter ca 80 minutter blir vi straffet for å gå i dueller. Svima knuser en liten Skogbygda spiller i en hodeduell og dommeren blåser frispark til store protester fra begge lag faktisk. Svima kan ikke noe for at Skogbygda spilleren trekker seg som en livredd mygg i duellen, mens Skogbygda hadde klar fordel og var på vei igjennom alene med keeper, det ble ampert og dommeren var ikke populær.

Frisparket blir slått knallhardt mot mål og treffer tverrligger før ballen spretter ut igjen. Haga spillerne glemte et øyeblikk at vi spilte fotball og stod å så på mens tre Skogbygda spillere løp i angreps formasjon mot ballen og Kopp. Det var lite å gjøre med den og 2-1 til Skogbygda.

Så like etter får Haga corner. Ballen blir slått inn og Pat header inn utligningen. 2-2.

Flere mål blir det ikke, så kampen ender uavgjort.

Så får Svima en glimrende ide, han har aldri fått være med på straffekonkurranse og tenkte det kunne bli en fin avslutning på en flott formiddag i solen. Skogbygda stiller sporty opp og det plukkes ut 5 fra hvert lag for å ta straffer.

Haga vinner stein, saks, papir og får starte.

Svima scoret en del mål for 10 år siden da han spilte høyere opp på banen, men treffsikkerheten har nok blitt borte i løpet av årene, uten at han har merket det. Selvsikker som han er skulle han ta første straffen.

Som proffene gjør det, fintet han ut keeper, men straffen traff stang ut. For en dårlig straffe og start på straffekonken!

Skogbygda har nok heller ikke trent så mye på straffer og bommet heldigvis på sin første også.

Så var det Pat sin tur og han var sikker som banken.

Skogbygda putter også på sin neste.

Petter er også sikker på sin. 2-1

Så redder Kopp igjen og Haga har kontrollen.

Roggs setter også sin straffe.

Nå må skogbygda score, men Haga har Kopp i mål, og med et tigersprang redder han også den neste straffen!

Haga vinner 3-1 på straffer og Kopp hylles fortjent som dagens mann!

Wego var fotograf i dag også, med bedre hell. Her kommer noen flere blinkskudd.