mandag 9. februar 2015

Første treningskamp gjennomført.

Det er ikke mange ukene siden treningene startet opp igjen for Haga's stolthet, vi er i en tung trenings periode, det var derfor en fin avveksling å få spilt en kamp. Motstander i den første kampen var et lag vi kjenner godt nå, LSK 3. Vi møtte disse to ganger i fjor, en seier og et tap, så vi visste at dette kunne bli en tøff match.

Jursern var opptatt, så lagleder for dagen var Håkonsen, som er skadet igjen!

Det kan virke som Trenerapparatet har brukt vinterpausen godt, analyser og møter har ført til en helt ny formasjon for Haga's stolthet. Formasjonen som vi skal teste ut litt er en 3-5-2 formasjon. Det er tydelig å se at hverken Håkonsen eller Jursern ser mye Engelsk fotball, det er en krevende formasjon som selv ikke Manchester United har mye suksess med. Nå er det mindre øl og chips i Norge, så mulig fotballhjernene våre er litt raskere og bedre.

Årets første lag ble:

Johan Lundh (innleid svenske)

Håvard, Svima, Birger (debut)

Sondre,  Roggs, Loddet, Dale, Richard

Christian (debut), Victor

Wood og Odd Wollberg startet på benken.

Det vanskeligste å få til i en slik formasjon er forsvar/angrep på kantene. Vingene har en stor oppgave både offensivt og defensivt. side stopperne stilles det også store krav til for å støtte opp på kantene og i midten. Vi hadde derfor satt våre beste menn i disse posisjonene.

Håkonsen prøvde så godt som mulig å forklare hvordan vi skulle spille før kampstart.

Haga-laget så lettere forvirret ut. .

(Beklager manglende bilder videre, men Håkonsen klarte ikke ta et eneste et. )

Forvirret var også Haga laget da dommeren blåste igang oppgjøret. Det tok ikke mange minuttene før LSK 3 begynte å rulle ball og overspilte oss både på midten og vingene. LSK 3 har et godt fotball lag og med et rustent Haga lag med ny formasjon ble det overkjøring den første omgangen. De skapte flere store muligheter og vi var heldige som kun lå under 2-0 til pause. Vi hadde 1 avslutning mot mål.

I pausen ble det jobbet godt fra støtteapparatet for å få gitt spillerne noen tips. Vi var enige om at 1. omgangen var elendig å ønsket å skjerpe oss litt til 2. omgang.

2. omgang ble noe bedre. Vi la oss litt lavere med vingene, noe som førte til litt bedre kontroll bakover. Vi skapte også noen flere sjanser. Nærmest var Richard med et nydelig skudd i stanga. LSK skapte ikke like mye, men de hadde også klart flere sjanser i 2. omgang. Vi slapp unna med et billig mål i ræva i 2. omgang, så sluttresultatet ble 3-0.

Positivt:
Helt ok form til å være 8. februar. Flere av spillerne viser allerede nå godkjent kondisjon og teknikk. Undertegnede har 1 trening og fått 1 unge de siste 5 mnd, så å holde 90 minutter i en treningskamp er vell omtrent et like stort mirakel som å bli far.

Bra trøkk på midtbanen i perioder. Roggs er på vei til å finne storformen, litt mer kondisjon og han kan løpe ihjel motstanderen. Dale har også temperamentet i orden og fighter. Loddet sin silke fot er fortsatt silkemyk.

Forsvaret:
Birger gjorde en flott kamp som midtstopper.  Svima har ikke blitt tjukkere og ryddet godt opp. Håvard var litt hissig oppover i første omgang, men fikk justert seg bra i andre.

Vingene:
De løp mye og lærte fort, det er håp.

Spissene:
Jobbet bra, farlige på de få mulighetene de fikk.

Konklusjon:
Dette var ikke så ille. LSK 3 kommer til å kjempe helt i toppen av 8. divisjon. Jeg tror de tar 1-2 plassen. Sånn sett er det bra å se hvilke nivå vi må opp på for å kjempe om opprykk i år. Vi var ikke så langt unna.

Vi har en god stall i år. Vi manglet 5-6 faste, men det syntes nesten ikke.

Nå er det bare å fortsette å trene, så kommer go-formen etterhvert.