mandag 29. september 2014

bom bom bom bom og litt kaos.

Etter to ukers pause var det endelig klart for Haga kamp igjen. Turen gikk som sist til Skedsmohallen og den fantastiske bane 4 der. Denne gangen var det Flisbyen 4 som var motstander.

Etter forrige kamp sendte vi en e-post til fotballkretsen der vi informerte om at banen var for liten i henhold til kravene til en 11-er bane, vi informerte også om at banen var i elendig forfatning. Svaret vi fikk tilbake var at de skulle se på saken. Tydeligvis er ikke Haga og 9. divisjon spesielt høyt prioritert, så de har nok sett mer på kaffemaskinen enn på banen de siste 14 dagene. Stor takk til kretsen for elendig oppfølging.

For å gjøre situasjonen enda vanskeligere var det heller ikke åpent i Skedsmohallen, så vi stod utenfor i 40 minutter før vi klarte å komme oss inn en bakvei for å få skiftet i en garderobe. Vi vurderte å skifte utenfor, men det var en del småjenter som gikk tur i området og vi valgte å ikke gi de traumer for resten av livet.

Garderoben vi fant var ihvertfall stor nok, men travelt fikk vi det.

De fleste kom seg ut på banen 7 minutter før kampstart og fikk tatt et par drag over banen, men da dommeren blåste i fløyta var ikke alle 11 kommet inn på banen engang. Det er for dårlig av Flisbyen!

Før kampen visste vi også at vi måtte vinne mye for å ha mulighet til å havne blant topp 2. Det ble derfor valgt en 4-4-2 formasjon.

Wood

Kampen startet relativt rotete og det var ikke all verden til spill de første minuttene. Det ble slått mye lange baller fra begge lag, men når banen er 70 m lang, blir det vanskelig.

Litt etter litt ble vi varmere og spillet fløt litt bedre. Etter et kvarters spill fyrte Stian av sted et langskudd som duppet ned i tverrliggeren bak en sjanseløs keeper, samspillet begynte å klikke bedre å bedre for Haga gutta nå.

En det ikke klikket for, i positiv forstand ihvertfall, var dommeren. Gang på gang blåste han i fløyta si, hva han så eller ikke så er ikke godt å si, men det var helt texas i perioder. Heldigvis var han omtrent like dårlig begge veier, men siden vi hadde ballen og angrep mest, ble vi straffet oftest. Offside regelen er vell en ting han kanskje burde lese "litt" mer om på fritiden sin. Etter 20 minutter kommer Pat ned til kortlinja og får slått ballen ca 37 grader ut i feltet, der skal en Haga spiller bare sette ballen i mål, men for 7. gang på like mange minutter blåser dommeren for offside. I den situasjonen er det faktisk fysisk umulig å stå i offside.

Vi fortsetter å styre spillet, men det blir lite mål. Det vi skaper av sjanser blir skuslet bort av spissene eller blåst av for offside. Vi var ikke skarpe foran mål i denne kampen!

Rett før pause på et av sine mange raid blir Stian sparket ned, frispark og gult kort til Flisbyen spilleren, i stede for å bare gå forsiktig bort etterpå, spytter han på Stian, det blir belønnet med gult nr 2 og da Rødt kort.

Pauseresultatet er 0-0. Vi har en lang vei å gå, vi trenger ca 10 pluss mål.

Det blir bestemt å legge om til 3-5-2 i pausen, vi må prøve å få den ballen i mål, helst mange ganger.

Håvard tilbyr seg å spille spiss i 2. omgang, men Jurs gir han den tøffe beskjeden om at han må nok stå bak å rydde opp hvis det kommer noen.

2. omgang blir ren enveiskjøring. Vi skyter og skyter, men treffer knapt mål og de gangene vi treffer mål, skyter vi midt på keeperen til Flisbyen. Flisbyen er over midten et par ganger i løpet av de første 30 minuttene.

Så når det står igjen 10 minutter av kampen blir det action igjen. En flisbyen spiller kaster seg overende og ikke overraskende får de frispark av dagens dommer. Frisparket blir slått hardt inn i feltet og ballen spretter litt rundt før en Flisbyen spiller får sparket den i mål. 1-0 til Flisbyen og krise for Haga.

Målet tenner Haga-gutta og vi pumper på med folk å baller inn i feltet deres, men avslutningene blir nesten dårligere og dårligere. (hvis mulig).

Så med noen få minutter igjen blir party svensken satt inn på banen og like etterpå får Flisbyen sin 2. mann utvist for 2 gule kort. Nå må det vell løsne snart.

4 minutter igjen og Haga får corner nr 14 for kvelden. Ballen blir stusset ut i returrom, der står party svensken å kælker til ballen, ballen stiger og stiger og stiger før den treffer kryssstangen og inn. For et mål!

Vi kjører på videre for å få vinnermålet, men vi er rett å slett for dårlige foran mål. Det er ingen tvil om hva det må trenes på før siste kampen. 1-1 blir sluttresultatet og Haga gutta må reise kalde, svette og slitne hjem, en dusj etter kampen fortjente vi visst ikke.

Nå er det bare å få tilbake optimismen og spillergleden til neste helg, da skal Fet slås for å få en god avslutning på en relativt god sesong.