tirsdag 17. juni 2014

Ferie, to seire og en uavgjort

Mandag 02.06 klokken 19.45, Haga stadion, Hagas ubeseirede stjerner varmer opp til lokalderby mot Skogbygda. Det er duket for et klassisk oppgjør som ofte er tette og jevne.

Mandag 02.06 klokken 20.00, på en øde øy i middelhavet, Hagas stopperkjempe og assistenttrener har innvilget seg selv ferie. Den nytes med en bedre middag, han har klokke tro på at gutta klarer jobben uten han og starter feiringen tidlig.

20.15 sparkes kampen i gang og det har kommet inn rapporter om høy stemning på tribunen. Haga starter kampen friskt og etter få minutter får Jølle ballen ute på høyrekanten og runder forsvareren flott før han legger en presis 45 graders pasning ut til Greeny som banker ballen i mål.

Den gode starten så ut til å gå til hode på Haga-spilleren som etter den gode åpningen glemte å spille fotball. Hele laget stod stille på banen å slappet av, kanskje tenkte de for mye på Svima som var på ferie.

Så skjer det som må skje når en ikke følger med, Haga blir straffet, Steffen feller unødvendig en skogbygda spiller på vei ut av 16 meteren. Straffen setter de sikkert i mål, 1-1. Det dårlige spillet fortsetter og før pause scorer de også et mål til etter rot, 1-2 er pauseresultatet.

Skuddstatistikken er 5-9.

Jursern er rasende og har en tordentale som nesten høres ned til Svimas lokasjon. Greeny, koret og Petter forsvinner ut og resten av laget får en siste advarsel.

Tordentalen hjalp litt, men ikke så mye. Rollene blir snudd litt ut i omgangen da Greeny slår inn til Jølle som putter 2-2.

Det er fortsatt mye dårlig spill og mye klabb og babb. Mot slutten av omgangen får Haga en corner som Jølle slår presist inn på hodet til Remi, 3-2 og de 44 på tribunen eksploderer i glede. Så litt senere klarer vi å rote det til igjen og skogbygda setter inn 3-3, benken fortviler.

Men det er en grunn til at Haga ligger på topp i år, vi gir aldri opp, det gjør vi heller ikke i denne kampen. Pat legger et presist innlegg på hodet til Remi som stanger inn 4-3! Rett etter blåser dommeren av og Haga kan feire nok en seier.

BB: Jølle.

09.06 20.15, Borgen gress, Borgen 2 - Haga. Vil seiersrekken fortsette?

Samtidig, fortsatt på en øde øy uten god nettdekning sitter Svima og han eter mat som vanlig.

Laget:

Persa

Håvard, Steffen, Glenn Richard

Loddet
Jølle,      Greeny, dale,    Håkonsen

Remi.

Haga gutta hadde fått beskjed om å ikke gjenta den dårlige kampen fra sist, det kan virke som det hjalp. Kampen var bedre enn sist og Haga fikk en god start, Greeny dribler hele laget til Borgen og setter ballen enkelt i mål.

Ikke så lenge etter kommer Borgen alene igjennom mot Persa, men Persa gjør en super redning, så 1-0 holder seg til pause.

Andre omgang blir en krigeromgang. Halvveis uti andre omgang spiller Remi flott igjennom til Sondre som setter ballen i mål. 2-0.

Så mot slutten får Borgen en redusering etter litt klapp og babb på en corner. 2-1 og kampen lever igjen. Resten av kampen har Haga relativt god kontroll og vinner enkelt 2-1.

BB: Wego

Det er ikke bare bare å ha hatt ferie og få skrudd sammen en lang bloggpost. Bloggern er sliten.

16.06, Haga stadion, Haga - Bøn.

Endelig var Svima tilbake og Haga-gutta forventet mye etter 14 dager på ræva i syden, det var nok av overskudd, det var blitt lite trening i syden.

Haga etterlyser fotograf og referent til kampene våre, er du interessert, ta kontakt.

Laget:

Persa.

Håvard, Svima, Dale, Håkonsen.

Loddet
Jølle,  Greeny, Pat,   Koret

Remi.

Det kom en svær gjeng fra Bøn, ikke i antall, men i størrelse, det var tydelig at Bøn gjengen var ute etter å få en fysisk kamp, hvordan ville Haga gutta klare det?

Kampen starter sterkt og etter noen få sekunder kommer koret igjennom, inlegget finner veien til en Haga spiller foran mål, men en superredning av keeper hindrer 1-0.

Etter den gode åpningen faller vi litt sammen og spillet sitter ikke som det har gjort tidligere i år. Vi taper også de fleste duellene på midten og i forsvar. En tapt duell fører til at Bøn får komme seg igjennom å setter inn 1-0.

1-0 i mot vekker oss litt og vi stormer i angrep, det tar ikke for lang tid før Greeny setter inn 1-1, assistert av Jølle.

Så detter vi sammen igjen og nok en slurv i forsvaret fører til 1-2. Det er ikke patent forsvarsspill. Etter dette får Bøn straffe og spillere og tilskuere følger nervøst med. Bøn spilleren forsøker å snike til seg noen meter, men dommeren skritter opp riktig avstand. Kanskje ble han satt ut av den ekstra ventetiden for straffen blir satt himmelhøyt over.

Rett før pause setter Remi inn 2-2 assistert av Greeny. Vi holder 2-2 til pause og utifra spill og sjanser er vi heldige som holder uavgjort.

I pausen tar egentlig Jursern det rolig, gudene vet hvorfor, vi burde fått juling, men likevel starter vi friskere i andre omgang.

En Bøn spiller klipper ned en Haga spiller på vei inn i 16 meteren, straffe. Loddet er like kald som en inder på Finnmarksvidda og setter sikkert inn 3-2.

Så hardner det til igjen og det blir ikke det helt store spillet, midtveis i omgangen får en polsk maler, som har forvirret seg inn på Bøn laget stjernetreff fra 20 meter og kliner ballen i vinkelen. 3-3.

Det kan virke som målet gikk til hodet på spilleren for bare noen minutter senere sparker han en liggende Baki å får direkte rødt kort. Haga er 11 mot 10 og det er nok av tid å få seiersmålet på.

Haga går har mye ball nå og presser på for å få det befriende ledermålet og det får de. Greeny finner Koret og koret setter ballen i mål, 4-3 og vi skal bare ro dette i land, men ballen er rund og Haga er brune, alt kan skje.

Så etter å ha driblet seg ut fra egen 16 meter og mistet ballen, setter Baki inn en susende tofotstakling. For å være litt hyggelig gir dommeren Martin sitt andre gule, men det hadde nok vært rødt uansett. Begge lag har nå 10 spillere.

Bøn ser ut til å takle det best og på en lang gjennombrudds ball mot en offsideplassert spiller setter de inn 4-4.

Resten av kampen blir egentlig bare klabb og babb.  Det skjer lite og kampen ender 4-4. Haga's første poengtap i år er et faktum.

Treneren har ikke kommet med noen BB enda, så sjenert som jeg er setter vi BB til Svima.

Motstanderens BB ble ihvertfall keeperen som hadde noen flotte redninger.

Nå er det bare å trene noen dager før vi har siste kamp før sommerpausen borte mot Enebakk.